İçeriğe geç

Yaptıklarım ve yapmaktan hoşlanmadıklarım

Yaptıklarım ve yapmaktan hoşlanmadıklarım

Yaptıklarım ve yapmaktan hoşlanmadıklarım

Yaptıklarım ve yapmaktan hoşlanmadıklarım

Fotoğraf çekmeyi severim
I like to take pictures

Gitar çalmaktan hoşlanırım
I like to play the guitar

Okumayı severim
I like to read

Müzik dinlemeyi severim
I like to listen to music

Pul biriktirmeyi severim
I like to collect stamps

Resim yapmayı severim
I like to draw

Dama oynamayı severim
I like to play checkers

Uçurtma uçurmayı severim
I like to fly a kite

Bisiklete binmeyi severim
I like to ride a bike

Dans etmeyi severim
I like to dance

Enstrüman çalmayı severim
I like to play

Şiir yazmayı severim
I like to write poems

Atları severim
I like horses

Örgü örmeyi sevmem
I don’t like to knit

Resim yapmayı sevmem
I don’t like to paint

Model uçak yapmaktan hoşlanmam
I don’t like to make model airplanes

Şarkı söylemeyi sevmem
I don’t like to sing

Satranç oynamayı sevmem
I don’t like to play chess

Dağcılıktan hoşlanmam
I don’t like mountain climbing

Böceklerden hoşlanmam
I do not like insects

 

Yaptıklarım ve yapmaktan hoşlanmadıklarım

İngilizce (Bu ses hakkındaEnglish (yardım·bilgi), İngilizce telaffuz: [ˈɪŋɡlɪʃ]),[3] ilk olarak 5. yüzyılda İngiltere’de ortaya çıkmış, modern zamanlarda ise küresel bir lingua franca haline gelmiş Batı Cermen dili. İngilizce günümüzde Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Karayipler, Avustralya, İrlanda, Kanada ve Yeni Zelanda’da yaşayan kişilerin çoğunluğunun anadilini oluşturmaktadır. İkinci dil ve resmî dil olarak dünya genelinde, özellikle İngiliz Milletler Topluluğu üyeleri ve çok sayıda uluslararası örgüt tarafından kullanılmaktadır.

Yaptıklarım ve ihtiyacım olmayan şeyler

Modern İngilizce, anadili farklı olan insanların konuştuğu ilk “küresel ortak dil” olarak tanımlanmaktadır.[4][5] İngilizce iletişim, bilim, ticaret, havacılık, eğlence, radyo ve diplomasi alanlarında egemen uluslararası yardımcı dildir.[6] Dilin Britanya Adaları’ndan öteye yayılarak benimsenmesinde, Britanya İmparatorluğu ile Amerika Birleşik Devletleri’nin II. Dünya Savaşı sonrasında artan ekonomik ve kültürel etkisi rol oynamıştır.

Yaptıklarım ve ihtiyacım olmayan şeyler

Zaten YouTube’da İngilizce videolar izliyorsundur veya webde başka siteler de olabilir, bu mükemmel bir şey. İngilizce videolardan daha fazlanı elde etmek için izledikten sonra bir kavram haritası yapılmalıdır.

Kavram haritası nedir? Kavram haritası bilgileri özetlemek ve notlar almak için bir yöntemdir. Sayfanın ortasına ana fikri yazarak başlıyorsun ve daha sonra merkezden dışarıya doğru dallar çiziyorsun. Bu dallarda, ana fikir ile ilgili temel alt başlıkları veya kategorileri yazıyorsun.

Detaylar eklemek için her bir alt başlıktan daha fazla dal çiziyorsun. Temel bir kavram haritasının nasıl çizileceğini gösteren resimlerle anlatım burada var. Bu makaledeki örnekler gibi bunlar basit olabilir veya Leonardo Da Vinci hakkındaki bir düzgün kavram haritasında olduğu gibi daha yaratıcı olabilir ve daha fazla çizebilirsin.

Bir kavram haritasında bilgileri düzenlemek ve yazmak neler öğrendiğini hatırlamanda sana çok yardım edecek. Ayrıca tekrar gözden geçirmek istediğinde harika bir kaynağın olacak. Yalnızca videoları değil haber yazıları, kısa hikayeler, podcastler vs. gibi her türlü içerikten edinebileceğin bilgileri özetlemek için kavram haritalarını kullanabileceğini unutma!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir