İçeriğe geç

Şirket Kurarken Verilecek Vekaletname Nasıl Olur?

Şirket Kurarken Verilecek Vekaletname Nasıl Olur?

Şirket Kurarken Verilecek Vekaletname Nasıl Olur?

Şirket kurmak için verilecek vekaletle ilgili detayları yazımızda inceleyebilirsiniz.

Bir girişimci olarak insanların ihtiyacı olduğunu düşündüğüz yeni bir fikir sahibisinizdir belki ya da piyasadaki bir açığı yakaladığınızı düşünüyorsunuzdur. Üretimden satışa kadar her türlü planlamanızı yaptığınızı düşünüyorsunuz ve artık geriye yalnızca harekete geçmek kalıyor. Bu noktada ihtiyacınız olan şey şirketinizi kurmak! Fakat bu konu da başlı başına araştırılması ve öğrenilmesi gereken bir mevzu. Şirket nasıl kurulur? Bu mevzuat için güvendiğiniz birisine vekaletname vermeyi düşünüyorsanız neler yapmanız gerekir? Bu adımları dikkatle öğrendikten sonra harekete geçmekte fayda göreceksiniz.

Şirket Kurma Adımları

Önce şirkete kurmanın temel gerekliliklerine bakalım. Bu iş için yapacaklarınız birkaç günden fazla bir zaman almayacaktır. Öncelikle yeterli sermayeye sahip olduğunuzu dikkatle hesaplamanız gerekir. Şirketiniz faaliyete geçip kendi kendini döndürmeye başlamadan önce devamlılığını sağlayabilmek için sermayenizi planlamalısınız.

Hangi Tür Şirket Kurmalıyım?

Şirketinizi hangi tipte kurmanın daha faydalı olacağına da karar vermelisiniz. Anonim ya da Limited şirketler küçük nüanslarla birbirlerinden ayrılırlar. Örneğin limited şirketin sermaye taban limiti daha azdır. Fakat bu tür şirkette ortaklara verilen sorumlulukların bir sınırı da yoktur. Oysa Anonim şirkette her ortak kattığı sermaye payı kadar sorumluluk alır. Yine anonim şirketlerde hisse değişimleri için noterden onay alınmasına gerek yoktur.

Şirketi kurma aşamasına geldiğinizde bir mali müşavir ile anlaşmanın büyük faydaları olduğunu göreceksiniz. Birlikte çalışarak şirketin kurulum aşamasında birçok tavsiye alabilir, en uygun kararı verebilirsiniz.

Artık kararlarımı verdim ve harekete geçme zamanı geldi diyorsanız şirket kurmak için önce ticaret odasına kayıt yaptırmalısınız. Şirketinizin merkezi olarak göstereceğiniz bir yer belirlemelisiniz. Daha sonra da müşaviriniz ile birlikte şirketin asıl sözleşmesini hazırlamalısınız. Bundan sonra noter işlemleri geliyor. Bu iş oldukça meşakkatli olsa da mali müşavirinizin bilgilendirmesi ile üstesinden gelebilirsiniz.

Şirket Kurarken Kurulacak Vekaletnamede Neler Vardır?

Kurulacak şirketin işlemleri ile ilgili mali müşavirinize, avukatınıza ya da ortak olmayı planladığınız kişiye vekalet verebilir ve böylece işlemleri hızlandırabilirsiniz. Şirket kurulması için verilen vekalet ile adınıza yapılacak birçok işlem için de izin vermiş olduğunuzu unutmayın. Vekalet verdiğiniz kişi sizin ağzınızdan dilekçe yazabilir, gazeteye ilan verebilir ya da her türlü vergi ödemesini gerçekleştirebilir. Noterde adınıza evrak imzalayabilir. Yazılı ya da sözlü olarak açıklamalarda bulunabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: UYARI: Tüm ürünler patent enstitüsü tasarım tescillidir. İzinsiz kopyalanması , kullanılması ve satılması halinde uyarı gerektirmeksizin ASAL HUKUK DANIŞMANLIK yasal işlem başlatmaktadır.