2021 yılı renkleri belli oldu

Photo of author
Yazar
Tarih
Yorum

2021 yılı renkleri belli oldu

Her aralık ayında tasarım severler, Pantone’un yılın rengi olarak hangi tonu seçeceğini öğrenmek için heyecanla beklerler. Farklı unsurların hem kalıcı hem de moral veren bir güç ve umut mesajını ifade etmek için nasıl bir araya geldiğini vurgulayarak, bunun tek bir renk ile ilişkilendirilemeyeceğini söyleyerek bu yıl iki ton açıkladılar. Seçilen iki renk ‘Ultimate Grey’ bir gri ve ‘Illuminating’ adı altında bir sarı tonu. Pantone’a göre, gri tonu “sonsuz ve sağlam bir temel sağlayan güvenilir unsurların simgesi” iken, sarı tonu “canlılık ile ışıldayan parlak ve neşeli bir sarı, güneş enerjisi ile doldurulmuş ılık sarı bir gölge” anlamlarını ifade eder. Peki, “nihai gri” ve “aydınlatıcı sarı” olarak adlandırabileceğimiz bu renklere evinde dilersen bir arada dilersen ayrı ayrı yer vermeye ne dersin?

 

Pantone’a göre, parlak, neşeli bir sarı ile eşleştirilmiş bir topraklama gri tonu seçmek, hem kalıcı hem de canlandırıcı bir güç ve umut mesajı iletiyor. 2021’in bizim için neler sakladığını kesin olarak bilmenin bir yolu olmasa da, “nihai gri” ve “aydınlatıcı sarı”nın desteklediği güç ve umut mesajını kucaklamak kesinlikle hepimize iyi gelecektir.

pantone-yılın-renkleri

Pantone’un yaptığı bu açıklamalar aslında rengin, duvarındaki bir gölge veya yatak örtüsündeki bir renkten çok daha fazlası olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Evlerimizde kullandığımız renklerin taşıdığı anlam, bize aktardıkları enerji ve yarattıkları atmosfer için renkleri nasıl daha doğru kullanabileceğimizi inceleyelim. Bu iki rengi nasıl kombinleyebileceğimizi ve evlerimizde yer açabileceğimizi keşfedelim.

nihai-gri-aydınlatıcı-sarı

Ev Dekorunda Gri ve Sarı

Seçilen sarı ve grinin tonu, evdeki herhangi bir odadaki havayı ayarlamak için bir doz güneş ışığı ve pozitiflik ekleyen harika bir kombinasyondur. Masa örtüleri, çarşaflar, yastıklar ve ev aksesuarlarında bu iki rengi bir araya getirmek iyi bir fikirdir. Kapıyı parlak sarı renge boyamak, dış kaplamalarda sağlam ve güvenilir gri ile desteklendiğinde sıcak ve samimi bir mesaj verir. Sarının sağlam temelini oluşturan gri ile evde veya ticari bir alanda her ofis için ideal kombinasyon, farkındalığı artıran ve sezgiyi geliştiren, entelektüel merak, özgünlük ve aktifliğe giden yolu aydınlatan canlı bir sarı zihin algısı yaratır.

sarı-ve-gri-dekorasyon

Renklerin Kullanımı

Duvar dekorasyonunu zahmetsiz bir şekilde daha hareketli hale getirmek isteyenlerin tercih edebileceği alternatiflerden biri elbette tablolardır. Gri ve sarı renklerini barındıran bir tablo alıp duvarına asabilirsin. Duvarların olmazsa olmazları çerçeveler de göreve hazır! Dilersen yeni çerçeveler alarak, dilersen de var olan çerçevelerini hobi boyaları ile 2021 Pantone renklerine boyayarak bu iki renge evinde yer açabilirsin. Tabii istersen çerçeveler dışında biblo, mumluk gibi dekoratif ürünlerden de yardım alabilir ve seçtiğin objeleri evinin uygun bir yerine konumlandırabilirsin.

pantone-yılın-renkleri

pantone-yılın-rengi-sarı

Yüzyıl Ortalarından İlham Alan Yaşam Alanı

Zamansız ve neşelendiren bir palet elde etmek için gri ve sarıyı eşleştirerek düşünceli ve şık bir yüzyıl ortalarından ilham alan bir yaşam alanı tasarlayabilirsin. Temel olarak gri bir kanepe ile başlayabilirsin. Tarzın ayırt edici özelliği olan hafif kıvrımlara ve yükseltilmiş, sivriltilmiş ayaklara sahip yapılandırılmış bir profil arayabilirsin. Yastıklar ve sanat eserleri gibi aksesuarlar aracılığıyla aydınlatıcı sarı vurgularını ekleyebilirsin. Rattan ayna gibi eğlenceli, tematik parçalar, alanı görsel olarak aydınlatmaya da yardımcı olabilir. Gri güven verici ve uzun ömürlü bir renk olduğundan yüzyıl ortası tarzı bir mekanda aydınlatıcı sarı ile eşleştirildiğinde, enerji dolu, sıcak ve davetkar bir paletle sonuçlanır.

yılın-rengi-sarı-ev-dekorasyon

Parlak ve Yaratıcı Ev Ofisi

Ev ofisinde bu iki rengi kullanıldığında, gri ve sarının 2021 yılının pantone renk kombinasyonu pratik ve düşünceli, aynı zamanda iyimser ve davetkardır. Aydınlatmanın parlak tonu enerji verdiğinden odaklanman gereken bir alanda yararlı olabilir. Nihai gri, anı temel alarak sakinleştirici olarak hareket eder ve sakinlik, istikrar duygularına teşvik eder. Parlak sarı bir sandalye bulmak zorsa, beyaz tahta bir sandalye alıp onu eğlenceli bir kendin yap projesi olarak boyamak iyi bir alternatif olabilir. Yeterli aydınlatma ve mekanı tazelemek için canlı bitkiler ile alanı süsleyebilirsin; yeşillik ayrıca yorgun gözleri yatıştırmaya yardımcı olabilir.

pantone-yılın-renkleri-ofis-dekorasyon

Sakin ve Dingin Açık Mutfak

Bol doğal gün ışığı mevcut olduğunda renk kombinasyonunun istek uyandıran ve umut verici nitelikleri artar. Daha küçük dozlarda kullanıldığında bile iki ton sakin ve dingin bir alan yaratır. Her iki Pantone rengi de meşe yemek takımı ile inanılmaz derecede iyi eşleşebilir. Renklerin sıcak alt tonları, yatıştırıcı ve davetkar bir his yaratmak için ahşabın sıcaklığıyla iyi karışabilir. Taze çiçekler, doğal meşe ve kadife sandalyeler arasındaki kontrast mekana bir zenginlik getirir ve derinlik katar.

pantone-yılın-renkleri

Aydınlatıcı Sarı

Pantone ikili renk eşleşmesini beraber kullanabileceğin gibi uygun alanlarda tek başına da yoğun şekilde yer verebilirsin. Üstelik cesur renkleri görmeye alışkın olmadığımız alanlar da aydınlatıcı sarı ile bambaşka bir atmosfere kavuşabilir.

canlı-sarı-yılın-rengi

Nihai Gri

Gri, ev dekorasyonunda en çok tercih edilen renklerden biridir. Özellikle koltuk takımlarında griden vazgeçemeyenlerin sayısının fazla olduğunu biliyoruz. Eğer halihazırda gri bir kanepen varsa aydınlatıcı sarı minderler ile renklendirebilir ya da tek başına bu renge hakim bir dekorasyon oluşturabilirsin.

gri-dekorasyon-yılın-rengi
2021 yılı renkleri belli oldu , 2021 yılı renkler , 2021 yılı duvar renkleri , duvar renk boyası , duvar dekorasyonu boya , duvar rengi ve boyama , 2021 yılı renkleri ve dekorasyon , 2021 yılı renk önerisi  , 2021 yılı renk fikirleri , 2021 yılı renk kataloğu
Alıntı: armut.com

 

Yorum yapın